• FORMODAL® – speciale materialen voor de werktuig-, vormen- en modelbouw

  FORMODAL® Aluminumplaten

  FORMODAL® – speciale materialen voor de werktuig-, vormen- en modelbouw - maken wij van kleine dobbelsteentjes tot formaat XXL. Verschillende legeringen zijn samengevat.

  Alle FORMODAL®-materialen onderscheiden zich door uitstekende verspaningseigenschappen, lage restspanning, vormstabiliteit en zijn leverbaar in een groot aantal formaten.

  De materialen kunnen worden onderverdeeld in gegoten en gewalste platen.

  • Zaagcentrum voor platen tot 16.000 kg per stuk
  • Zaagcentrum voor platen tot 16.000 kg per stuk

  FORMODAL® 023 is een gietlegering op basis van EN AW-5083 en onderscheidt zich door een geringe inwendige materiaalspanning. De ruwe gezaagde platen worden met name toegepast voor eenvoudige toepassingen. Ideaal voor verspanen.

  FORMODAL® 024 elox is een nieuwe speciale legering van BIKAR. De gietplaat FORMODAL® 024 elox is door zijn een fijnkorrelige structuur uitstekend verwerkbaar, is buitengewoon corrosiebestendig en is natuurlijk optimaal geschikt om te worden geanodiseerd. Door een verbeterd gietproces en speciale homogenisering is FORMODAL® 024 elox optimaal geschikt voor de volgende toepassingsgebieden: werktuig-, vormen- en modelbouw, lasertechniek, jaloezieën en bekledingen, perstechniek, apparatenbouw, elektronica- en optische industrie, verpakkingstechniek, farmaceutische techniek.

  Ook op EN AW-5083 gebaseerd is de gietlegering FORMODAL® 030. Dit materiaal is optimaal geschikt voor de werktuig-, vormen- en modelbouw en wordt vlakgefreesd en tweezijdig voorzien van folie geleverd.

  Een andere gietlegering is het materiaal FORMODAL® 025X. De gietplaten zijn door het verlaagde gehalte waterstof uitstekend geschikt voor toepassing in de vacuümtechniek en de halfgeleider- en zonne-energie-industrie. FORMODAL® 025X-materialen worden op een speciale manier gefabriceerd en gecontroleerd!

  Een ander materiaal in de groep Gegoten platen is FORMODAL® 036. Deze hoogvaste aluminium gietplaat is gebaseerd op EN AW-7021 en is zowel vlakgefreesd en van folie voorzien of ruwgezaagd leverbaar. Dit materiaal kenmerkt zich door onder andere de erg goede vormstabiliteit en de goede corrosiebestendigheid.

  Bij zeer hoge eisen, zoals bij spuitgietmatrijzen voor serieproductie, kan FORMODAL® BM-400 worden gebruikt. Dit materiaal is hoogvast. Het is, afhankelijk van de afmeting, gewalst, gerekt, gestuikt of gesmeed.

  Door de goede bewerkbaarheid en een hoge vermoeiingssterkte zijn de vlakgefreesde aluminium walsplaten van FORMODAL® BM-7075 bij uitstek geschikt voor de lucht- en ruimtevaart en defensietechnologie. FORMODAL® BM-7075 is gebaseerd op een EN AW-7075-legering.

  • 10.000 kg aluminium uit een stuk
  • Van groot tot klein
  • Contouruitsnijdingen