• Spaanafzuiging

  "SCHOON en VEILIG naar de toekomst."

  Trouw aan dit motto hanteert BIKAR hoge richtlijnen, die verder gaan dan de normen op het gebied van de bescherming van het milieu en de veiligheid op het werk.

  Vanuit verantwoordelijkheid:
  zorgvuldig omgaan met natuur en milieu

  We maken allemaal gebruik van de natuurlijke bronnen en leven daarvan. Daarom rust op ons de vanzelfsprekende verplichting om verantwoordelijkheid voor het milieu te tonen. Energiebesparing en hergebruik van afval zijn uiterst belangrijke thema's bij BIKAR en worden binnen het gehele bedrijf door het management nagestreefd. Wij zijn al jaren gecertificeerd volgens DIN EN ISO 14001 en 9001, omdat wij het schilderachtige landschap Zuid-Westfalen ook voor toekomstige generaties willen behouden.

  Bescherming van het milieu betekent voor ons betrokkenheid en verplichting - want het is een vanzelfsprekendheid. Toekomstige generaties zullen ons daarop aanspreken en beoordelen. Wij voldoen niet alleen aan de wettelijke eisen, maar richten ons op technologieën die het mogelijk maken om rekening te houden met de bronnen van ons milieu. Effectief gebruik van grondstoffen, efficiënte transportoplossingen en verfijnde recyclingoplossingen sparen het milieu en zorgen voor redelijke prijzen.

  Met name aluminium en brons kunnen voor bijna 100% worden gerecycled - en dat zo vaak als gewenst. Deze eigenschap benutten en stimuleren wij, doordat al onze machines (bandzagen, cirkelzagen, rondellen- en ringzagen, frezen, boren) zijn aangesloten op afzuigsystemen. Op die manier kunnen wij spanen op legering gescheiden tot pellets persen. Deze pellets gaan terug naar de aluminiumfabrieken, waar ze opnieuw in het productieproces worden opgenomen.

  • Geperste aluminiumbriketten
  • Koperkernschroot
 • Servicehotline

  Tel.: +49 (0)2751 9551-140
  Fax: +49 (0)2751 9551-555

  » Contactformulier